vrijdag 25 november 2011

Dag 50 De boterhamzakjes-la.

Vanochtend kwam Frits, mijn man, met een verzoeknummer; of ik de boterhamzakjes-la eens zou kunnen onderwerpen aan een grondig onderzoek. En of het daar ter plaatse ook anders georganiseerd zou kunnen worden?

'Dien maar een verzoek in', zei ik.
'Bij deze', zei hij.
Deze la is namelijk symbolisch voor hoe ik tot nu toe altijd met mijn kastjes ben omgegaan; ik prop ze gewoon vol.
En het erge is, pas sinds heel kort begin ik het patroon te zien!!Op deze dag valt het eigenlijk best mee, maar gister nog lag de la vol met plastic zakken. Ook ligt hij permanent vol koekkruimels.
Geen fijne situatie vind mijn Frits, temeer daar hij 's morgens ieders boterhammetjes smeert en dus vaak deze la opentrekt.Ik haal de la leeg en schakel eerst maar eens de hulp in van de Dustbuster Extreme.
Daarna nog rijkelijk Andy toegepast.Deze twee items kunnen meteen weg. Het linker werkt niet en van het rechter weet ik niet wat het is.Deze twee items gaan verhuizen; het clowntje (voor op een taart) mag in de tas met verjaardagsspulletjes. De koek gaat op de lekkernijen plank. En die bevind zich hoog (!) in de bijkeukenkast.Dit is een stapel plastic zakjes, rietjes en oud bakpapier. Mag allemaal weg.En dit is de la na 10 minuten. Opruimen was niet al te moeilijk, maar hem netjes houden wordt de echte uitdaging. Waar zou ik anders een gebruikt boterhamzakje moeten laten wat best nog een keer mee kan? Daar ga ik nog eens een boompje over opzetten met manlief, met een wijntje erbij.

7 opmerkingen:

 1. Wel handig hoor, zo´n boterhamzakjesla.... Misschien heb ik daar straks maarzo een la voor over, wie weet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. handig zeg, enne ik krijg ook al verzoeken van mijn wederhelft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nelleke. Ik vind jouw laatje best meevallen, als ik die van mij ga opruimen zal ik een foto op mijn blog zetten. Ik denk dat er dan heel anders tegenaan kijkt.....Maar het is netjes geworden bij jou, hopelijk bij mij binnenkort ook...
  Die ring op de foto is volgens mij een aanpassingsring voor in een lampenkap, kun je hem van grote fitting aanpassen naar kleine fitting (rings a bell?). Ik ken ze van mijn werk bij Leen B.
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er echt weer netjes uit! Misschien is een doosje waarin je de plastic zakjes bewaart wel een idee? Dan zie je ze niet zo en oogt het een stuk minder rommelig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee Daantje! Dat ga ik eens overwegen. Of uitproberen, nog beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gebruikte plastic zakjes bewaar ik voor hergebruik in een lege boterhamzak.

  Ik ben trouwens aangestoken door je. Ben van plan ook een paar kastjes/lades/plankjes per week op te ruimen.
  Groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb ook zo'n la...misschien morgen maar eens aanpakken!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!