zondag 20 november 2011

Dag 46 - bovenop de koelkast.

Gek is dat, hoe soms de twijfel ineens kan toeslaan. Vandaag gebeurde dat bij mij; het was wat rommelig in huis en opeens raakte ik ernstig gedemotiveerd.
"Wordt mijn huis ooit ECHT een opgeruimde plek of is het water naar de zee dragen?", zoemde het door mijn hoofd. "Is het wel zinvol wat ik doe? Komt er ooit een eind aan? Zet het eigenlijk überhaupt wel zoden aan de dijk? Kan ik niet beter stoppen...".

Maar toen stond ik op (letterlijk) en dacht ferm "HA, wegwezen jullie sombere gedachten! Hoezo, zet geen zoden aan de dijk? Kijk eens even rond. En als je niet meer kunt herinneren hoe het hier was, kijk dan eens naar de before-foto's op je blog!" Toen werd ik weer helder en ben kalmpjes aan de slag gegaan. Met een volgend afgebakend opruim-plekje in huis; namelijk de kleine vierkante meter bovenop de koelkast. Die kon wel wat aandacht gebruiken.

Dit lag er allemaal op:


Spullen voor de feestdagen. Die gaan verhuizen naar het feestdagen-hoekje op zolder wat ik speciaal hiervoor heb ingericht. De paas en kerst-spullen stonden eerder op de bovenste plank in de bij-keukenkast. Maar hé; eens in het jaar gebruiken = verhuizen naar een verre plaats! Op naar zolder ermee.
Veertig jaar oude Lego. De stukjes zijn kapot, klikken niet meer of zijn ernstig vergeeld.
Ze gaan dus weg, naar de 'plastic'-bak in de schuur.Een doosje met dropjes?! Gaat naar boven in ons nachtkastje - voor wanneer iemand 's nachts keelpijn krijgt.


Een kwast! Gaat in de knutseldoos.


Een doosje met zeepjes. Ze zijn zelfgemaakt op een creatief avondje met vriendinnen, ik moet er nog een zeepketting van rijgen. Maar waar laat ik dit in de tussentijd? Uiteindelijk vind ik er een plek voor. Lees maar verder, dan laat ik het je zien.Dit zakje met pepernoten is op de koelkast terechtgekomen nadat Sinterklaas ons dorp aandeed. Gezien de overkill aan snoepgoed heb ik het handig even uit het zicht gelegd: op de koelkast. Maar ja, hoe lang blijft het daar liggen?
Gaat nu naar de lekkere-dingen-plank in de voorraadkast.Kiwi-schaaltje. Is van papier. Wist je dat je daar fantastisch het vuur mee aan kan maken? Gaat dus naar de houtkist naast de open haard.Een Bob de Bouwer-ceintuur. Mmm, hoe komt die nou op de koelkast? O ja, een van de jongetjes slingerde er mee in het rond als een ridder met zo'n knots. Kan weg, wordt nooit meer een ceintuur (de gespjes zijn er alweer anderhalf jaar af).Stond tussen de kookboeken! Heb ik in de snuffelschuur (tweedehandswinkel) gekocht. Was een miskoop, gaat terug naar de snuffelschuur! En dit is nu de bovenkant van mijn koelkast zonder al die spullen. Kun je je voorstellen hoe het eruitzag voor dit opruim-halfuurtje?
In het mandje heb ik de zeepjes gedaan, was toch een loos mandje voor de sier. Wanneer je het nu open doet ruikt het heerlijk.

De tip van vandaag: wanneer je serieus aan de slag gaat met je kastjes, hou er dan een schriftje van bij. Dat kan zo simpel of zo uitgebreid als je wilt. Wordt je overspoeld door zo'n "het-heeft-toch-allemaal-geen-zin-moment" (zoals ik vandaag), dan helpt het schriftje om te zien wat je allemaal al hebt bereikt.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Nelleke, gelukkig ben je weer over je dipje heen. Kom nog even gauw kijken bij mijn berichtje, ik heb denk ik nog een extra stimulans voor je. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vandaag kreeg ik ook het schrift tip van iemand , ik vertelde haar over je blog ;-)en vandaag een boekenkast uitgeruimd, boeken gaan naar de kringloop, en de mooie opgeruimde kast staat in de bijkeuken met alleen nog maar kookboeken!
  Zo blij met je blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind het echt zo'n super idee, denk dat ik ook mee ga doen, heb net bij mevr williams het stukje gelezen en hoe meer ik erover nadenk hoe beter het me gaat lijken, zo krijgt alles een keer een beurt al duurt het wel even want we hebben best een ruim huis en 5 kids..............maar alles een keer lekker bij langs...

  Groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!