donderdag 24 november 2011

Dag 49 Het speel-pakhuis.


Dit speelpakhuis heb ik tweedehands gekocht en sindsdien heeft het in verschillende  kamers in ons huis gestaan. Het heeft iets authentieks; het is van hout en is waarschijnlijk zelf getimmerd. Ik hou er wel van.

Ineens stond het pakhuis weer beneden en werd er mee gespeeld.
Helaas ligt dat moment alweer zo'n vijf weken achter ons en is dit pakhuis ongemerkt een kastje geworden. Een ernstig onopgeruimd kastje, en dat in een (toch heel redelijk) nette woonkamer!Daar mag graag verandering in komen. Wat zeg ik, als er nu niet snel verandering in komt ga ik stampvoeten. Het staat in de weg en verstoort het beeld ernstig.
Goed, vandaag is de dag, ik ga hem onder handen nemen.

Eerst even ordenen. Er zijn vier categorieën te onderscheiden.
Eén: het speelgoed dat kapot is: is er een wiel af, of kan de caravan niet meer achter een auto gekoppeld worden? Naar de plastic-bak in de schuur ermee.

Het begint me trouwens steeds meer op te vallen dat kinderen niet spelen met dingen die stuk zijn. Wat een bruikbaar inzicht (ik pas het meteen toe)!De tweede categorie; autootjes. Onze mannen zijn geen echte auto liefhebbers. Daarom heb ik wat mooie exemplaren eruit gepikt en ze in een van de lege laatjes gedaan van de kinderhoek.
Een leeg laatje? Is dat geen pleonasme, of een contaminatie? Hoe heet dat ook alweer, zo'n uitspraak met een schijnbare tegenstelling erin? Hoe dan ook, een leeg laatje was voor mij ondenkbaar; maar sinds dag 43 had ik twee lege laatjes in de kinderhoek!! Best een mijlpaal.

Dit stilleven is de derde categorie: de vuilnis-crew. Werd leuk mee gespeeld, maar nam de laatste tijd flink in aantrekkingskracht af.
Ik pas hier de tip van mijn moeder toe; 'zet het een tijdje weg, en na verloop van tijd vinden ze het weer leuk'.
Dit zijn de diertjes die bij aankoop met het pakhuis meekwamen. Ze gaan in twee plastic bakjes en mogen er in blijven staan.Uitgesopt en wel staat het pakhuis nu klaar om naar de zolder te vertrekken. Daar zet ik hem in een leuk hoekje.
Er was nog één ding wat eigenlijk gedaan moest worden. Ik vind - tot die conclusie ben ik de afgelopen 49 dagen gekomen - dat de tevredenheid van mijn dagelijkse opruimkarweitje sterk toeneemt wanneer ik het kastje van de dag niet alleen opruim en schoonmaak, maar ook repareer (indien nodig).
Leuk was het niet, maar wat ik er voor terug krijg is diepe voldoening. Dus...heb ik de afgelopen 10 minuten op mijn rug liggen prutsen om dit katrolletje te herstellen. En het is gelukt! Ik voel trots.

Op zolder staat het pakhuis leuk (met de voorkant naar voren) en wie weet is hij over een paar maanden weer in zwang.


7 opmerkingen:

 1. Zie ik daar een deel van de inhoud van de speelgoedkast van mijn zoontje? Heel grappig! Ik raak wel door je geïnspireerd hoor, alleen ben ik niet zo goed in 1 kastje per dag. Was ik dat maar wel. Ik ga door tot het een enorme puinhoop is van alle lege kastjes. Nu ben ik op 1 kamer bezig en ik moest gewoon 2 kastjes leeghalen om het te kunnen samenvoegen, zucht, resultaat: ik zie door de bomen het bos niet meer maar het komt goed, dat zie ik bij jou! Bedankt voor de inspiratie!

  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima idee, ik heb hier ook zo'n bak staan met speelgoed van de kleine man, en iedere keer erger ik mij als ik die bak zie, morgen , want voor vandaag heb ik een ander project!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh... opruimen gaat me nog wel goed af, maar "klussen" moet ik toch echt aan Jan overlaten. Daar ben ik teveel muts voor ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nelleke, ook weer herkenbaar(ook met dat repareren). Het grappige is trouwens dat ik hier een klein mannetje in huis heb die zelfs nog met kapotte auto's speelt.....
  Heb jij dat nou nooit dat als je een ding opruimt je soms ook meteen wat anders op moet ruimen. Het overkwam mij gisteren namelijk.
  In ieder geval, het gaat super bij jou! Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Nelleke,
  Via de blog van mevrouw Williams ben ik bij jou terrecht gekomen.
  Petje af voor wat je doet!
  Heb je nu niet de neiging, als je een kastje o.i.d. hebt opgeruimd om de de hele dag te gillen tegen je kinderen en man: Netjes houden hoor! Ik heb het net opgeruimd.
  Dus eigenlijk bang zijn dat het weer slordig wordt?
  Groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ingrid,

  Mmm...ik geloof dat ik die neiging wel een beetje heb. Met name bij de kinderhoek.
  Maar dat heeft ook weer een goede kant.

  Ik ben opnieuw begonnen mijn kinderen te leren opruimen. Dat had ik sinds lang laten gaan!

  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ingrid,

  Ik kwam hier toevallig langs, omdat ik op zoek ben naar plastic dieren voor het volgende projectje: http://www.volrecepten.nl/click/index/1030534/?site=zoetzuurtje.blogspot.nl Misschien een leuke tip voor je als de boel nog steeds op zolder staat! En verder vond ik ook nog leuke magneten http://content.sienapon.nl/2012/08/Koelkastmagneetjes-DHZ.jpg, kortom, niet weg gooien dus! ;-)

  Liefs Micki

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!