dinsdag 15 november 2011

Dag 42 - De kinderhoek.


Op zondag kreeg ik me opeens een opleving! En dat terwijl ik eigenlijk in een enorme energiedip zat. Vanuit het niets werd ik meegenomen op een enorme golf van daadkracht en wel om de kinderhoek op te ruimen. Een karwei dat ik al maanden met angst en beven voor me uitschoof en waarvan ik droomde dat het vanzelf een keer zou gebeuren. Deze kans kon ik beter niet onbenut voorbij laten gaan! Ik dook dan ook met huid en haar in de golf en liet me meedrijven.


Na een verjaardag, vorige week, was er weer veel speelgoed bijgekomen. 
De speelgoedberg stapelde zich op en ik ergerde me wezenloos.Toen ik eenmaal begon was er geen houden meer aan. Alle laatjes en bakjes gingen op z'n kop.
De voldoening werd met de minuut groter want de stapel weg te gooien speelgoed groeide en groeide. Al het incomplete spul gooide ik in een doos met 'plastic' erop; voor de vuilstort.

(Het schijnt dat hard plastic verzamelen en apart inleveren een belangrijk aandeel levert aan het behouden van een goed milieu; het wordt recycled tot nieuwe plastic spullen).


Hoeveel ongebruikt, onvolledig en kapot speelgoed ligt er 
eigenlijk gemiddeld in zo'n la?!! Bij mij zo'n 60 %.


Goed, na 20 minuten nam de intensiteit van mijn opleving af en heb 
ik er een krachtmiddel bij moeten pakken. Toen ging het weer verder.


Weer wilde ik het uitsoppen van de leeggehaalde planken
overslaan. Wat is dat toch voor vreemde neiging?

De nieuwe Lego heb ik allemaal bijeengeraapt 
en in een Hema box gedaan. 
En uiteindelijk...klaar. Wat een ontzettende trots en tevredenheid welde er in me op. Dat ik dit kán.

Nu even serieus, ik ben onder de indruk van alle dingen die ik leer in dit project. Wat ik bijvoorbeeld deze keer ontdekte is dat het allemaal draait om focus. Wanneer je je focust op één ding is er eigenlijk niets te moeilijk om op te ruimen. Door dit 365-dagen project heb ik vertrouwen ontwikkeld dat ook die andere kastjes aan de beurt zullen komen. Daardoor wordt ik niet meer lamgelegd door gedachten aan alles wat ik nog moet doen. Dat is winst.
Het is als met joggen om af te vallen. In het begin is het moeilijk en zwaar, maar hoe langer je bezig bent hoe meer succes je oogst; je wordt steeds slanker. Je krijgt meer vertrouwen, raakt steeds enthousiaster, en ondertussen groeit het resultaat.

Goed, deze kinderhoek was voor mij als de Kilimanjaro en ik heb hem bedwongen. Voldoening!
 
Tip van de dag: Maak een goed weggooi-systeem in de schuur. Bij mij staan er nu vier dozen: 
- "snuffelschuur" (voor alles wat naar de kringloopwinkel kan) 
- "plastic" (voor al het kapotte kinderspeelgoed van hard plastic)
- "metaal" (voor alle metalen dingetjes)
- "lampen en verf"
Zo kan ik alles wat ik wegdoe meteen wegbrengen naar de juiste plek. Wanneer we een keer in de buurt van de vuilstort-plaats zijn nemen we de dozen mee. Recyclen is op deze manier best eenvoudig EN het draagt weer bij tot het goede gevoel.

2 opmerkingen:

  1. Applaus! (de leukste foto vind ik die van de opgeruimde hoek met de slingers en spot aan!) Groetjes, Anne-Marie (vandaag heb ik de vriezer ontdooid en opgeruimd, ook zo'n fijn klusje!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw!
    Het opruimsysteem is brilliant! Moet ik ook gaan doen. En dan ook een mand bij de was; kapotte sokken te kleine kleren direct uit die mand!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!