vrijdag 16 september 2011

De eerste dag

Tijd voor een experiment. Ik verbaas me erover hoe mensen soms toch zo'n opgeruimd huis kunnen hebben. En dan bedoel ik...opgeruimd! Geen boekenstapels in de boekenkast, geen kranten slingerend in het rond, geen laatjes met teveel pennen en sleutels. Dan denk ik: hoe doen die mensen dat? Zij krijgen dezelfde stapel papier door hun brievenbus, ze moeten toch ook schrijven, en waar zijn hun boeken????!

Goed, ik verlang ook naar zo'n huis. Tenminste, ik zou willen dat ik qua opruimen niet altijd zo achter de feiten aan loop.
Nu las ik in de FLOW (op het toilet, want daar was nog een krukje waar hij leuk op kon liggen) over 365 dagen projecten. Doe iets kleins, iedere dag van het jaar en je zult versteld staan van het resultaat.

Daarom ga ik, vanaf vandaag, iedere dag van het jaar 1 kastje (of 1 laatje, dat mag ook) opruimen.
Om me te helpen het ook echt te doen en na een jaar te kunnen kijken wat er is gebeurd, schrijf ik er iedere dag iets over op dit blog.

Je mag het lezen, maar het hoeft niet. Ik ben benieuwd!

10 opmerkingen:

 1. O o o o, eigenlijk zou ik dit heel erg ook moeten gaan doen ..... Om te beginnen lees ik hier mee. Misschien geeft mij dat net het zetje wat ik nodig heb om nu eindelijk ook zelf eens te gaan opruimen en weggooien. Vooral weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig idee, zou ik eigenlijk ook eens moeten doen! Ik ben zelf ook net met een 365-dagen-project begonnen: ik plaats elke dag een mooi kaartje op mijn blog www.365kaarten.blogspot.com, als je zin hebt neem maar eens een kijkje.
  Ik ga je zeker volgen en misschien wordt dat opruimen mijn volgende project!
  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb nèt je blog gevonden.............super!
  ik ga je volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus zo ben je op dit geweldige idee gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Vandaag ben ik "per ongeluk" op jouw blog gekomen en heb er erg van genoten! Wat een goed idee,ik ga er ook aan beginnen. Alleen heb ik dan wel 2 x 365 dagen nodig met dit grote huis!
  Heerlijk om dingen weg te doen naar een goed doel bijvoorbeeld.
  Succes met het verdere poetsen.
  Grusse, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je blog achterstevoren zitten lezen, maar je hebt me werkelijk op een geweldig idee gezet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi idee is dit, ik ben nu ook een beetje bezig maar dat komt omdat ik het kleine kamertje bij mijn ouders verlaat voor het samenwonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja goed idee maar........ als ik aan mijn boekenkast denk dan weet ik ook dat ik dat niet haal in een dag eerder in een week, en ik doe altijd plank voor plank ik kom dan van alles tegen en voor ik het weet zit ik te lezen uren op de grond :)
  Maar het idee blijft goed ga het ook maar eens proberen thanks voor de tip
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag 29-9-2014. Zit mezelf op te peppen om weer actiever in huis te worden! En wat vind ik nu, jouw site! Wat lijkt me dat geweldig. Dus.......proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga je blog vanaf vandaag lezen, ik wil nu na al die jaren van mijn overvolle rommelige huis af, ik ben alleenstaande moeder met een dochter van bijna 13 die ook neigingen heeft om dingen te bewaren en niet netjes op te ruimen. Ik hoop haar ook te gaan inspireren. Het is soms erg lastig zij heeft ADHD en ik ADD waardoor we na een dag werken en dag school erg moe zijn in ons hoofd en niet de puf hebben om op te ruimen. En in de weekenden rusten we dan uit om de week weer aan te kunnen. Ik hoop met je tips vanaf vandaag een start te maken van mijn 365dagen project. Groetjes, Dominique

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!