woensdag 25 januari 2012

Dag 91 De strijk.

Op het moment dat mijn strijkgoed onderdeel van het meubilair
is geworden en de kinderen er gedachteloos bovenop springen
tijdens een potje 'voetje van de vloer'...


Wordt het tijd dat ik de strijk als een 'kastje per dag' aanwijs.
(de stapel was twee keer zo hoog - hier ben ik halverwege)

Vandaag ruim ik niks anders op dan dat wat er in dit kinder-
badje zit.


Het is best goed te doen. Om de paar uur doe ik een stapeltje.


Bizar toch, hoe een stukje simpele afbakening
me helpt om tot doelstellingen te komen die
ik al weken voor me uitschuif.
Klaar! Nu nog een leuke mand opscharrelen voor het
strijkgoed. Eén die qua styling in een sfeervolle (o hoe
heerlijk) waskamer gaat passen.

Mmm, daar ga ik eens fijn naar op zoek.


8 opmerkingen:

 1. Tja, de strijk... dat is hier ook zo'n terugkomend probleem. De laatste tijd gaat het goed: manlief doet na het avondeten de vaat (hebben geen vaatwasser) en in die tijd strijk ik. Meestal ben ik dan precies klaar en nu er wat meer structuur in zit wordt het gelukkig niet meer zo'n berg als voorheen!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is voor mij een kwestie van zoveel mogelijk gald opvouwen en voor de rest: zondagavond, alle strijkwas naar beneden, strijkplank voor de TV en gewoon stug doorstrijken. En dan ben ik er weer een week vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, alweer die waskamer.......ga je ook een officiële opening houden met bubbels en knallen als hij straks klaar is? Ik ben inmiddels bloednieuwsgierig geworden...haha

  De strijk gaat hier ook onderdeel van kastje per dag worden, al is het maar omdat ik denk dat er spullen al zo lang in die bak liggen dat de kids ze niet meer passen en ze dus opgeruimd (lees het huis uit) kunnen. De mand staat in mijn werkkamer en eigenlijk in de weg op het moment dat ik daar weer verder ga dus misschien moet ik dat dan maar als eerste klus daar worden gebombardeerd. Goed plan!

  En dat lege badje ziet er wel heel leeg uit...heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, de strijk... Iedere keer weer heerlijk als het is gedaan, toch? Bij mij stond de strijk altijd op de grond in de bijkeuken. En niet zelden moesten wij er met z'n allen overheen stappen, om naar buiten te komen. Nu natuurlijk niet meer ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, ja... de strijk... Je hebt een flinke klus gedaan. Slim om het in stukjes te hakken. Wat een heerlijk leeg badje staat er nu naast de bank. Een leuke mand is wel een goeie, dan is dat gewoon een "kastje" heb je gelijk een richtlijn voor jezelf.

  Ik heb de strijk sinds eind november eindelijk onder controle, maar daar heb ik héél wat jaar over gedaan... Ik doe de strijk zoveel mogelijk op een vaste dag, direct na het weekend lukt niet, maar op dinsdag is het meestal strijken geblazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slim om deze klus ook behapbaar te maken. Heerlijk weer een bak leeg. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe strijkmand er uit gaat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed van je hoor :) strijken doe ik niet ;) alleen eventueel een blouse maar verder niet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi,
  de gaatjes in je wasgoed kan komen doordat er in je trommel van de wasmachine en haaltje zit,(een gaatje is dan bv door een bh beugel, spijkertje of zoiets naarbuiten gekomen, en dat is scherp..)
  je kunt het met een hamer en soort priem terugslaan,
  veel succes,
  groetjes krijny

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!