dinsdag 31 januari 2012

Dag 95 Ondanks dip toch een los eindje...

Je zou het niet zeggen wanneer je deze zonovergoten keuken
ziet, maar vandaag zit ik in een dipje.'Het heeft allemaal geen zin'  zuchtte ik vanochtend tegen man.
'Wat niet?'
'Alles. Of in het bijzonder: het opruimen.'

Man gaf me een hug en sprak wijze woorden:
'Bij elk proces kom je dipjes tegen lieverd. Soms gaat
het vanzelf en soms zit het een beetje tegen. Laat het maar
over je heenkomen.'


Hm, je hoeft dus niet meteen te stoppen met je project wanneer je in een dalletje zit.
Vandaag neem ik dus maar gewoon de tijd om het dipje 'over me heen te laten komen'.
Hoe? Door iets te doen waar ik zin in heb: lummelen.

Gewoon, genieten van mijn opgeruimde huis, inplaats van het op te ruimen.
Lekker lezen, voor het raam in de zon, cappuccino erbij...

Oke dan, ik doe één dingetje; de kostuums van dag 89 opbergen.


Voelt erg raar zeg, twee van die
zwarte pakken in de woonkamer.


Nu ze al een tijdje in een niet-vochtige ruimte hangen zijn de schimmelplekjes
verdwenen en hoeven de kostuums niet naar de stomerij. Goed afborstelen 
volstaat. Meevaller.


Ze gaan in een dubbele kledingzak.


Met een label erop (ik ben niet meer te stuiten wat
labels betreft).


De komende jaren ligt de kledingzak in deze
mooie reiskist, waar tot op heden niks inzat.
Lijkt me een passende plek voor de kostuums.En dat is alles voor vandaag...tijd voor zon,
boek, koffie en toegeven aan dipjes.

12 opmerkingen:

 1. Ondanks je dip, toch weer iets opgeruimd. Je kunt trots zijn op jezelf... enne.. een dagje lummelen heeft iedereen weleens nodig. Ik geniet van je blog en ik betrap mezelf erop dat ik er vaak aan denk als ik weer eens een hoekje of kastje opruim. Zo zie je maar...ondanks je dipje...toch nog inspirerend voor anderen.
  Ga zo door, Nelleke!
  Groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed! Frits heeft gelijk hoor, elk project gaat door een dip, dan doorbijten en voor je het weet voel je je weer 'in control'. En je merkt het, als je over dreigt te slaan, kom ik gelijk achter je aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks mis met af en toe een dagje niets doen, al werd nietsdoen uiteindelijk toch een klusje :-) De boog kan sowieso niet altijd gespannen staan vind ik, soms moet je even energie opdoen om verder te kunnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Noem dat maar niks doen: kostuums afborstelen, labeltje maken, in kledingzakken doen én kledingzakken opbergen. Om het niet te hebben over foto's maken en bloggen.
  Volgens mij kun je tevreden terugkijken op vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou van mij mag je best een dagje lummelen. Tenminste dat zeg jij! Ik zie dat je toch weer iets gedaan hebt. Morgen doe ik een keukenkastje of misschien wel twee :-)
  Volgende week ga ik het ziekenhuis in, dus moet ik wel de boel netjes achterlaten, toch?
  O ja, en briefjes maken voor mijn man hoe hij de was moet doen en wat er niet in de droger mag!!!
  Grusse, Yvonne

  p.s. WAT een prachtige KOFFER!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou niks doen..... Je hebt de kleding opgeborgen en vergeet niet, dit blog bijhouden en foto´s maken en publiceren.. Misschien ook nog links en rechts opgeruimd, gekookt. Als je terugkijkt is dat toch op een hele dag van alles.
  groetjes en geniet ook van zulke dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle acties (hoe klein ook) op dip-dagen tellen dubbel of driedubbel.

  Hardstikke goed van je dat je toch verder gegaan bent met je project. Enne... best veel actie voor een dagje "niks" doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  'k Ben elke keer zo blij met je blogjes, elke keer herken ik het zo, gisteren al met de losse eindjes, dat had ik ook en ik heb nu ook een dip. Vanaf november ben ik bezig (geïnspireerd door jou blog) met een kastje per dag. Alleen heb ik geen blog en doe ik vaak wel meer dan één kastje. Maar het principe is toch zo'n beetje hetzelfde. 'k Heb tot nu toe 87 kastjes gedaan, maar heb ook het gevoel: er komt geen eind aan. Wat mij wel helpt is de lijst die ik gemaakt heb met alle kastjes, daar staat toch echt zwart op wit dat er al heel veel is gebeurd. (op één kastje na is de hele keuken klaar, alle manden,kasten, laatjes in de kamer zijn klaar, alle kasten in de hal, boven een hele grote voorraadkast is gedaan, de badkamer is klaar, onze slaapkamerkasten voor driekwart.) 'k Probeer tóch stug door te gaan: m'n hobbyspullen moeten nog uitgezocht worden + veel speelgoed en boeken op een kamer, slaapkamer van dochter 1, de zolderverdieping met drie grote kamers (waaronder 1 slaapkamer van dochter 2 en slaapkamer van grote zoon)en veel kasten, en de schuur met heel veel kasten. Verder nog een kast met marktplaatsspullen... pff nog een hele waslijst. Hopelijk kun jij ook vooral kijken naar wat er al gedaan is, ipv naar wat er nog te doen valt. Het valt me ook wel op dat er al bij een heel aantal mensen de 'klad' erin gekomen is, maar dat er ook een heel aantal volhouders is. 'k Denk echt dat door mede door jouw blog komt! 'k Kijk elke dag wel even of er al weer iets is opgeruimd bij je! Zet hem op, je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben al zo blij dat ik iets heb wat me stimuleert, dat ik het helemaal niet zo erg vind als er een dagje niets van komt. Ik heb dat nodig die stimulatie, maar ik heb ook nodig dat het allemaal haalbaar blijft. Aan dipjes moet je dus af en toe gewoon toegeven! En..... je hebt toch nog aardig wat gedaan tijdens je dip.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een perfecte plek voor de zwarte kostuums. Helemaal passend bij de sfeer.

  Zo'n dagje lummelen is helemaal niet erg toch en uiteindelijk heb je toch nog een los eindje gedaan. Dat toch nog even afborstelen van de kleding was, label maken in een kledingzak doen en naar een kist brengen. Al met al, was je heus wel even bezig en is er wéér iets afgemaakt.

  Vandaag dacht ik ook even blll. wat schiet het eigenlijk op, maar als ik dan weer zo'n lege overloop zie... dan denk ik "O, ja..., daar ben ik mee bezig". Vandaag geen Kastje gedaan, maar de strijk bijgewerkt... Mijn grote hobby, ahum!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk dat begrijp ik dus heel goed! Ik heb ook het idee als ik het niet elke dag doe dat het dan geen zoden aan de dijk zet maar dat is dus niet zo.
  Ik merk elke dag het voordeel van de opgeruimde projecten en speur de anderen aan dit ook te doen(die hebben er trouwens meer moeite mee ;-)
  En weet je op zo'n dag kijk je op je blog naar al je volgers en de mensen die je hebt geïnspireerd om dit ook te doen en dat is ook heel erg goed!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!