woensdag 11 januari 2012

Dag 81 Het uien-laatje

Vandaag is het uienlaatje aan de beurt.
Reden: ik sta te koken en het moet NU gebeuren.


De combinatie uien en scharen bevalt me goed, dat is niet het punt.
Maar wanneer is dit laatje weleens uitgesopt?
Mmm, de laatste keer kan ik me niet meer herinneren.



Tijd voor een opschoning dus. Deze scharen zijn erg fijn.
Ik zou er niet een van willen missen.



Dat geldt trouwens ook voor uien en knoflook.



Alles wat achter blijft schep ik eruit en gooi het in de groenbak.

Voor de oplettende lezer...de Andy fles is alweer bijna leeg.
Wie had ooit kunnen denken dat ik nog eens zo regelmatig en met
zoveel enthousiasme naar een fles Andy zou grijpen?




O zeg, daar baal ik van. Deze la kan er natuurlijk ook uit. Dat bedenk
ik nu! Ervaring heeft me geleerd dat je de ruimtes achter de lades niet
moet onderschatten qua schoonmaaktijd.

En dat terwijl ik verder moet met koken!




Wat fijn, er loopt net iemand de keuken in.
Hadden we gister als guest-star Meike, 
vandaag is onze guest-star Frits.

Dank aan Frits!




De la is in tijden niet meer zo schoon geweest.




Time for dinner.


8 opmerkingen:

  1. Dat is ook weer helemaal helder en fris als je een uitje of schaar nodig hebt. Fijn een helpende hand in de buurt... welke helpende hand is er morgen in de buurt? Hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch fijn als ze dit project ook weer mede mogelijk maken. Want het is de moeite waard hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig: uien en scharen in een la. Was ik niet op gekomen. Trouwens: ook uien in een la te bewaren zou ik ook nooit hebben bedacht (en we hebben heel weinig lades). Maar zou het een idee zijn om de uien en de scharen in ladeverdeel-bakjes te doen? Dan zit je nooit met uienschilletjes tussen de scharen. En met schoonmaken hoef je alleen de bakjes te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om zo even een projectje te doen terwijl je bezig bent met koken, dan kost het nog nauwelijks extra tijd ook.
    Wat ik me (puur nieuwsgierig) afvroeg is of je uien en knoflook in de keuken niet heel snel uit gaan lopen. Ik bewaarde voorheen ook wel eens uien in de keuken maar dan waren ze altijd in no time aan het uitlopen. Daarom heb ik ze naar de garage verhuisd, daar is het in elk geval koeler en donker

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Marielle - hoi Marielle, gek genoeg lopen mijn uien in dit laatje nauwelijks uit. Het is er erg donker, misschien dat het hem daarin zit? Ook gebruik ik ze veel en zodoende liggen ze er nooit erg lang in...

    @Ela - Goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Nelleke, was dat Frits van de Andy fabriek? Of sponsoren ze je nog steeds niet? LOL. In ieder geval is 't weer heerlijk fris. Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!