maandag 2 juli 2012

Dag 166 Een klusje afgevinkt.

Hallo allemaal,

Vandaag werk ik een puntje van mijn irritatielijst weg. What's new? Zin kan ik vandaag niet bespeuren, maar goed, ik doe het maar gewoon.

Voor wie net aanhaakt met lezen leg ik dit project graag nog een keer uit: een kastje per dag is een eenvoudige manier om dingen gedaan te krijgen die anders blijven liggen (soms weken, soms maanden, soms jaren!). Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn mind is vaak de spelbreker bij het gedaan krijgen van dingen die moeten gebeuren. "Het heeft geen zin hoor" is er één die mij graag lam legt. Of, "als je dit klusje doet, doe dan maar gelijk de rest van het huis ook" waardoor ik verstijf, een zak chips open trek en op de bank een Libelle ga liggen lezen.
Een kastje per dag betekend: kies één overzichtelijk ding om te doen (een kastje opruimen, een laatje, mandje of hoekje -maar een klusje is natuurlijk ook helemaal oké) en doe dat met heel je aandacht. Geef jezelf daarna een beloning en WEES TROTS op wat je gedaan hebt.
En doe de dag daarna weer zoiets. Je zult zien, al na twee weken heb je dingen aangepakt die al tijden een doorn in het oog zijn. Wat een opluchting!

Morgen vertel ik wat meer over de valkuilen waar je in verstrikt kunt raken. Zijn er ladies (and men!) die daar wat over kunnen zeggen? Laat dan even een reactie achter dan vat ik ze morgen samen.
Jullie zijn de ervaringsdeskundigen!

Oké, hier komt het klusje waar ik vandaag al mijn aandacht op richt. Al tijden zie ik in de tuin dit:


 
Hoe groot kan een doorn in je oog zijn?!


 
Hoe vaak ik het dakje van de schommelbank ook 
recht trek, hij waait net zo makkelijk weer scheef.


 
Daar moet wat aan gebeuren en snel. Het begint al
donker te worden (èn ik wil om negen uur naar bed)
dus naai ik razendsnel wat bandjes met klittenband.


 
Op strategische plekken speld ik ze vast.


 
Zo. Dat is gebeurd.


 
En nu (om mijn bedtijd-target te halen) laat ik het voor wat het is.
Tenminste...ik stel deze constructie bloot aan een nacht vol wind.
Morgen kijk ik of het aangebrachte systeem afdoende is.Wanneer
het er morgen nog net zo bijstaat naai ik de bandjes vast.

Welterusten allemaal!

10 opmerkingen:

 1. heel slim! ben benieuwd met je...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoera, ik hoop dat 't werkt. Hier niet zo veel klusjes, maar een week geleden toch een loshangende zoom van een gordijn vastgenaaid (met de hand, kon die toch blijven hangen!)
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn grootste valkuil was dat ik de klus/het opruimen/het schoonmaken als een hele grote berg zag. Door het op te delen in kleine stukjes (of in kwartiertjes) lukt het opeens wel. Zo is onze slaapkamer in een maand tijd helemaal opgeknapt, van sausen tot behangen tot schilderen tot plintjes enz. Heel erg heerlijk. Voor mij was de handigste volgorde: opruimen (half jaar lang alle kasten/manden/planken), herstellen, schoonmaken.

  Slim gedaan met die schommelbank!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat is een goeie, eerst testen dan vastnaaien. Kan je weer ongehinderd naar de schommelbank kijken zonder je te ergeren! Met die kussens erop, ziet het er gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn zo'n tussenstand van jouw gedachtes over opruimen. Dat verlammende gevoel is herkenbaar.
  Mijn valkuil is geloof ik restjes die overblijven nadat ik een kastje heb opgeruimd. Die zorgen bij mij altijd voor een onvoldaan gevoel. Het beste zou zijn die meteen op te ruimen, maar dan hebben andere verplichtingen mij al weer opgeslokt. Ik vergeet dus vaak om trots te zijn = tweede valkuil.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, ben benieuwd of het doek er nog goed op lag. Zou mooi zijn. Heerlijk zo'n schommelstoel!
  Mijn valkuilen bij opruimen (als ook schoonmaken) heb ik net op mijn blog beschreven. Ik heb last van mijn perfectionisme, ik wil teveel doen en te goed. Het is een strijd de gedachte aan 'hoe ik het perfect zou willen' los te laten. Wat ik ook lastig vind is om me te beperken tot 1 afgebakend klusje, omdat ik me kan laten verleiden tot andere klusjes. Zo rol je van het 1 in het ander.
  Wat je schrijft over lam raken is ook herkenbaar.

  Succes met je kastje vandaag. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, ik lees sinds een tijdje mee en vind je blog inspirerend.
  Zelf ben ik al een tijd bezig om op te ruimen, elke dag iets wegdoen. Ik wil over een jaar of 5 alleen nog maar dingen in huis hebben die ik echt gebruik. De valkuil voor mij is dat ik vaak 3 of meer dingen belangrijk vind en dan maar niks doe.
  Groet, Trees (die je oplossing voor je schommelbank heel handig vindt)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn valkuil is (en die heb ik hierboven ook al gelezen) mijn perfectionisme. Ik vind opruimen en schoonmaken helemaal niet erg, maar ik wil te veel doen en te goed. Dan rol ik van het een van het ander, tussendoor doe ik dingen voor mijn werk, zoon van 2 komt 'helpen', aan het eind van de dag ben ik uitgeput en heb ik alles maar half gedaan. Beter te focussen op 1 ding dus (en trots op jezelf zijn als het af is). Tja, ik wéét het wel...nu nog in de praktijk brengen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke blog. Ik volg al tijden flylady maar dit idee spreekt mij ook erg aan. Mijn valkuilen zijn afgeleid worden en uitstellen. Als ik bijvoorbeeld de boekenkast opruim begin ik in boeken te lezen en komt het werk niet af. Zo zijn er steeds meer onafgewerkte klusjes die ik had willen doen. Zoveel te doen dat ik er maar niet meer aan begin. Maar het belangrijkste is dus gewoon ergens beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat slim! Ik mag deze zomer weer op zoek naar nieuwe 'gordijnen' voor op mijn balkon...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!