dinsdag 10 april 2012

Dag 126 Het houtwerk schoonpoetsen.


Op deze regenachtige dag wilde ik nét naar boven lopen 
voor mijn kastje-per-dag-moment, toen ik besloot eerst even 
de oude tuintafel opzij te schuiven (die we afgelopen weekend 
vervangen hebben door een witte).


 
Dat ging niet helemaal goed.


 
 Wat eigenlijk weer prima oké was, omdat er zo,
een tijdje later, een spontaan sloop-project kon
ontstaan.

 
Maar goed, op naar boven voor mijn volgende stap 
in het comfi en gezellig maken van de bovenverdieping.


 
Nog nooit (echt niet één keer) heb ik het houtwerk 
afgenomen met een sopje sinds we hier wonen!
Het gekke is, ik ben er nooit onder gebukt gegaan, noch 
heb ik me er ooit schuldig over gevoeld. Nee hoor, ik ben
er gewoon nooit opgekomen. 
Tijdens het aanpakken van de schimmelmuur laatst
keek ik echter een keer opzij en...ZAG!


 
Nog voor de schilder zijn offerte komt opmaken moet de
boel hier eens grondig gereinigd worden. Wat vandaag
gaat gebeuren.

Het leek me een onprettig klusje, maar weet je, het geeft me wonderwel
een gevoel van voldoening. Ik voel me...ja dat is het: ik voel me volwassen.
Ik heb een huis, een gezin én ik sta mijn binnenboel te soppen.

Je bent goed bezig, Nelleke.


 

To be continued...(want het is nog niet af).

9 opmerkingen:

 1. Even n vraagje: heb je een idee hoe die schimmel op de muren komt? Want je hebt het nu weg, maar blijft het ook weg, wat is de oorzaak? Iets om met de schilder te overleggen? Je hebt boven geen dubbelglas, zo te zien. Zoiets aanpakken kost natuurlijk geld. Maar als je moet laten schilderen, is het natuurlijk wel het moment het te overwegen. Heb sinds vorig najaar in de slaapkamers dubbelglas en het is heel comfortabel! Meer wooncomfort. Geen verwarming aan gehad en toch behaaglijk, ondanks vorst. Ook stiller, minder geluidsoverlast van het nabij gelegen kruispunt. Het is even meedenken, wie weet kun je er wat mee. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie. Leuk dat je meedenkt.
   De schimmel op de muren ontstond volgens de NUON-meneer die bij ons langskwam doordat de buitenmuur niet geïsoleerd was. Dat hebben we vorige maand laten aanpakken. Het zou nu over moeten zijn (volgens hem).
   Het dubbele glas is een goed punt van overweging!

   Verwijderen
  2. Wij hadden schimmel omdat ons huis té goed is geïsoleerd. En we hebben dubbel glas. Al die kiertjes, die je normaal in oude huizen hebt, zorgen (ondanks energieverspilling) toch voor luchtcirculatie. En zo kregen wij last van condenswater aan de binnenkant van de ramen. En schimmel. Onze oplossing is nu, (wat wij eerder niet deden): 's nachts met open ramen slapen. De verwarming aanzetten had ook gekund. Maar in een slaapkamer vindt ik dat overdag onnodig, en slapen in een verwarmde kamer vindt ik heel akelig. Wellicht heb je hier ook iets aan.

   Verwijderen
  3. Fijn dat je wat hebt aan het meedenken. Wat het vocht betreft, er zijn bij mij ventilatieroosters geplaatst, boven het dubbelglas. (deze noemden ze ventors) Al met al geen last gehad van condens. Kwestie van goed ventileren, inderdaad ramen open! Heb wel aan de buitenkant condens op de ramen gehad, toen het heel koud was. Komisch, vond ik dat. We waren er over ingelicht door de glaszetters. Dus de schrik viel mee!

   Verwijderen
  4. Nelleke: even nieuwsgierig... Heb je de buitenmuur vanaf de buiten- of vanuit de binnenkant geïsoleerd?

   Wij hebben nl ook schimmel, vandaar mijn vraag :-)

   Verwijderen
  5. De muur is geïsoleerd vanaf de buitenkant. In twee uur was het klusje geklaard. Ze maken dan allemaal gaten in de muur, spuiten de muur vol en vullen de gaten weer op. Dat leek me erg lelijk maar eigenlijk zie je er niks meer van.

   Kosten: 900,- euro | voor 49 m2 muuroppervlak | via NUON

   Verwijderen
 2. Goed bezig hoor! Net echt hihi pokke klus maar met een zalig gevoel denk ik groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent goed bezig Nelleke!!! Echt goed van je!!! Bij ons staat idd nooit de verwarming aan op de slaapkamers (alleen toen onze tweeling nog erg klein was, wel op hun kamer ;-)), en 's morgens gaan overal de ramen een poos open. Soms zelfs zo'n poos, dat ik er tegen het eind van de middag pas achter kom dat ze nog open staan, heerlijk!! Ik gooi ook altijd het bed 'open' je weet wel, het dekbed half teruggeslagen, zodat de bedden ook gelijk lekker kunnen luchten ;-)

  Zit er soms over te dubben om hier ook een speciaal blog voor te beginnen... maar weet niet of dat kan: nog een blog erbij... en om het bij m'n andere blog te doen vind ik ook zo wat. Maar door jouw/julle blog(s) wordt ik wel aangestoken! Niet om de grote rotzooi, dat gaat redelijk. Maar om juist die dingen eens aan te pakken, die je normaliter laat liggen. Zoals bij mij bijv. de digitale foto's vanaf 2006 uitzoeken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij hadden dus schimmel op de muren en hebben de buitenmuur laten isoleren en dat scheelt absoluut!

  Maar Nelleke in mijn ogen ben je altijd al heel volwassen geweest. Ok je houtwerk had je nog nooit gedaan, maar jouw huis is het toonbeeld van gezelligheid, huiselijkheid en goede organisatie. Ik zou wel bij je in de leer willen gaan! Serieus! Hoe doe je dat toch? Twee kinderen in een drukke leeftijd, al die sociale contacten, en naast je huishouden (en altijd weer die verantwoorde maaltijd keurig op tijd op tafel) ook nog al die verborgen laatjes die alleen jij vanbinnen ziet. Ik heb er respect voor, ik zou willen dat ik het hier half zo netjes zou kunnen krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!