maandag 10 oktober 2011

Dag 20 - De linnenkast!

Inderdaad, het is vrij ernstig op deze linnenplanken in mijn kast. Eigenlijk erger dan ik had gedacht!
Omdat ik klein ben en deze planken boven mijn zicht liggen, is het niet moeilijk om dit beeld uit de weg te gaan.
Vanochtend stelde ik aan mijn (lange!) man de vraag; 'welk kastje zou jij vandaag graag aangepakt willen zien?' Zonder aarzelen noemde hij meteen: de linnenplanken.Laten we het probleem van de linnenkast meteen maar even helder krijgen: dit handige trapje komt van beneden. Hoeveel moeite is het om het telkens naar boven te sjouwen? Teveel moeite, dat mag duidelijk zijn (gezien de aanblik van mijn linnenplanken). En plekjes om een trapje als dit op te bergen, hier op deze etage, zijn er niet.
Zonder trapje en met een hoge gesitueerde linnenplank is hier dus sprake van een netelige kwestie. Hoe red ik me hier iedere keer weer uit? Simpel, ik gooi met een grote boog de gevouwen stapeltjes IN de kast. En wanneer het er weer uitvalt, mik ik daarna gewoon iets beter. Ligt het er in, dan doe ik snel de kast dicht.
Ik weet het, het is eigenlijk te gênant om toe te geven, laat staan te laten zien.


MAAR nu ik er eindelijk eens even rustig over nadenk, heb ik toch een oplossing gevonden die effectief en simpel is. In de kamer van mijn zoon staat namelijk een prima kinderstoeltje waar ik op kan staan!
Dus, nu hoef ik niet meer te gooien en kan ik de mooie stapeltjes (want wie wil dat nu eigenlijk niet?) blijven koesteren en onderhouden.Zo zien de linnenplanken er nu uit.

Voelt een stuk beter.

Wat ik maar kan blijven benadrukken als positief punt: wanneer je een kastje opruimt ziet die er daarna niet alleen netjes uit. Je weet ook wat er in zit!! Blijft handig.


3 opmerkingen:

 1. nog een tip (uiteraard via pinterest) ik berg tegenwoordig mijn dekbedhoezen op in de bijpassende kussenhoesjes, een keer pakken en je hebt een schoon setje. Werkt fantastisch !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk herkenbaar allemaal, en daarmee misschien ook wel minder genant om op te schrijven voor je? ;-) Ik vind het in elk geval erg fijn om te horen dat het er niet alleen bij mij zo aan toe gaat :-)

  En D@nielle, wat een slim idee, thanks voor de tip! Heb je een linkje naar de Pinterest-tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dit blog met terugwerkende kracht aan het lezen. Ik moet zeggen dat het me enorm inspireert. Ook ik ben met een kastje (of klusje) per dag begonnen. Vandaag heb ik het gootsteenkastje en het plankje met schoonmaakmiddelen opgeruimd en schoongemaakt. Toegegeven: ik ben er iets meer tijd aan kwijt dan de 20 min. opruimtijd die ergens tegenkwam in een blog. Maar... het resultaat mag er zijn. ;-)
  Producten/artikelen die ik niet meer gebruik en nog een tweede ronde meekunnen heb ik op "gratis op te halen" gezet.
  Dan kom ik gelijk bij een andere tip: ook ik ben vrij klein, daarom heb ik in de keuken en op de bovenverdieping een opvouwbaar krukje staan. Ingeklapt kost het nauwelijks ruimte, je schuift het heel makkelijk tussen bijvoorbeeld een kier tussen de muur en een kast. Ik gebruik de krukjes heel vaak ook om op te zitten. (Vanwege fibromyalgie kan ik niet zo meer goed op mijn knieën zitten). Het heeft precies de goede hoogte om bijvoorbeeld de wasmachine te laden. Ik heb een foto gemaakt van één van de krukjes, maar weet niet hoe ik die bij kan voegen...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam!