Mijn verhaal...


Even voorstellen. 
Mijn naam is Nelleke Petit, ben 43 jaar, woon met mijn gezin in een leuk huis waar het er best redelijk netjes uitziet. 
Op een dag, nadat ik op visite was geweest bij een echt NET iemand in een huis waar rust en orde heersten, overviel me de gedachte dat ik graag  zou wonen in een huis waar ook de diepere lagen goed georganiseerd zijn. Diepere lagen? Bij mij zijn dat...mijn kastjes, mijn laatjes, mijn mandjes, de koelkast, de zolder en ja zelfs de ruimtes achter de schotten op zolder. 
Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik word vaak overvallen door een gevoel van onmacht wanneer ik denk aan al die plekjes die weleens opgeruimd zouden mogen worden. En wat doe ik dan? Niets! 

Die dag zat ik de Flow te lezen en daar stond een artikel in over 365-dagen projecten. Doe iets kleins, iedere dag van het jaar en je zult versteld staan van het resultaat. Er zat zelfs een enorme lijst bij van alle projecten die je een jaar lang iedere dag zou kunnen doen. Toen dacht ik: " Een kastje per dag, dat word mijn 365 dagen project!!".

En zo geschiedde. Op deze blog geen mooie life-style foto's, maar wel eerlijke beelden. Het blog helpt me om me aan mijn eigen plan te houden. Ik schrijf dit nu ik 11 dagen in het project ben en ik kan niet anders zeggen...HET IS GEWELDIG! 

Ik heb al 11 opgeruimde kastjes, waaronder het meest afschuwelijke kastje van het huis. Per dag kost het me hooguit 20 minuten. Iedere dag heb ik iets om trots op te zijn (het is echt een zelfvertrouwen-boost op huishoudelijk gebied!) en ben ik weer blij dat ik het gedaan heb.